Wat is een VvE? 

Een VvE is het overkoepelende orgaan waarvan alle eigenaren automatisch (van rechtswege) lid worden zodra ze een appartementsrecht op het park kopen. Wanneer je jouw garagebox besluit te verkopen, dan stopt het lidmaatschap automatisch. De VvE zorgt voor het onderhoud en het beheer van het gebouw, en zorgt ervoor dat er voor groot onderhoud wordt gespaard.

Wat heb ik met de VvE te maken? 

Je wordt als eigenaar van een box verplicht lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE zorgt voor het regelen van het onderhoud van het park en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Zij sluit tevens een gemeenschappelijke opstal- en aansprakelijkheidsverzekering af.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage aan de VvE? 

Als eigenaar ben je bij aankoop een eenmalige bijdrage verschuldigd aan de Vereniging van Eigenaren (VvE), waarvan de hoogte wordt vastgesteld door de VvE. Als eigenaar ben je ook een maandelijkse bijdrage (het eigenaarsdeel) verschuldigd aan de VvE, waarvan de hoogte wederom wordt vastgesteld door de VvE. Met deze bijdrage worden het VvE beheer en de opstal- en aansprakelijkheid verzekeringen betaald. En vindt er reservering voor groot onderhoud plaats.


​​​​​​​Als eigenaar ben je naast de andere kosten, ook maandelijkse servicekosten verschuldigd aan de VvE, waarvan de hoogte weer wordt vastgesteld door de VvE. Deze kosten zijn door te berekenen aan de huurder van jouw garagebox. Het betreft o.a. de kosten van beveiliging, schoonmaak, communicatie, elektra en water.

Wat doet een beheerder?

Een beheerder is een gebruiker van het park, aangesteld door de VvE. De beheerder houdt een oogje in het zeil, zorgt ervoor dat het terrein en de sanitaire ruimte schoon blijft en verricht overige werkzaamheden, die vanuit de VvE worden aangevraagd. ​​​​​​​